Tréningjeink nemcsak arról szólnak, hogy egy adott közösség, csoport együtt töltsön bizonyos időt, kikapcsolódjanak és szórakozzanak, hanem arról is, hogy a játékos gyakorlatok elvégzése során tanuljanak magukról, egymásról, és valódi csapattá kovácsolódjanak. Attól függően, hogy a csoport számára melyik típusú csapatépítő tréning lenne a leghasznosabb, különböző témakörökre, feladattípusokra koncentrálunk.

 

Együttműködés és problémamegoldás
Az együttműködés és jó problémamegoldási stratégia kialakítása elengedhetetlen a csoportmunkában. Ez a nap ezeket a képességeket, kompetenciákat fejleszti a csoport tagjaiban különböző játékos feladatok, élményprogramok segítségével.

 

Konfliktusok kezelése
Az, hogy egy csoporton belül konfliktus alakul ki, természetes jelenség. Ahogy mondani szokás, a béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége. Ez a képesség pedig fejleszthető, akár egy csapatépítési tréning során is.

 

Bizalom kiépítése és erősítése
Elsősorban olyan csoportok számára ajánljuk, ahol a vezető azt tapasztalja, hogy feszült a légkör, alacsony a bizalmi szint, és emiatt akadozik a munka, klikkesedés van.

 

Feladatok, felelősségek, szerepek tisztázása
Ahhoz, hogy egy munkafolyamat gördülékeny legyen, és közben mindenki elégedett legyen az együttműködés módjával, az együtt elért eredményekkel, arra van szükség, hogy a szerepek, felelősségek, feladatok és elvárások kellően tisztázottak legyenek.

 

Vezetői funkcióval, vezetéssel kapcsolatos elvárások
Milyen a jó vezető? Mit várnak tőlem, mint vezetőtől a munkatársak, beosztottak, vagy a vezetőség többi tagja? Mit tehetek vezetőként annak érdekében, hogy a munkavégzés hatékony legyen, a munkatársak motivációja és elköteleződése erősödjön?

 

Középpontban a kommunikáció
Ez a nap a kommunikáció jegyében zajlik. Mivel minden közösség működését meghatározza a kommunikáció minősége, ezért minden csoport számára nagy változásokat, felismeréseket, hasznos tapasztalatokat hozhat egy ilyen csapatépítő alkalom.

 

Megújulás, ötletek generálása és kreativitásfejlesztés
Gyakori jelenség, hogy egy régóta együtt dolgozó csoport fásult lesz, a vezető, illetve a csoporttagok kiégnek, a munka monotonná válik, a dolgozók a megszokások rabjai lesznek, és nincsenek új ötletek, nincs energia és kreativitás, ami tovább lendítené őket a hatékony munkavégzés, megújulás felé. Ha ebbe a kedvezőtlen folyamatba nem történik beavatkozás, akkor jó eséllyel a munka minőségének romlása, hatékonytalanság, feszültség, közönyösség alakul ki, a szervezet vagy cég könnyen hanyatlásnak indulhat. Ez természetes, ugyanakkor visszafordítható folyamat.
Minden csoportnak szüksége van időnként a megújulásra, új energiák felszabadítására, a kreativitásuk, vállalkozó szellemük felébresztésére, arra, hogy a csapat tagjai újra motiváltak és lelkesek legyenek. Ha csapatod épp ebben a fázisban tart, akkor szükségük van egy élményekkel teli csapatépítő alkalomra, amely ezt a témakört helyezi előtérbe.


Munkamegbeszélések, értékezletek hatékonyságának fejlesztése
Sokszor találkozunk azzal, hogy egy munkahelyi csoport, vagy egyéb együttműködő közösség számára a munkabeszélések a szükséges rossz kategóriába tartoznak.
A résztvevők egy része nem tud kapcsolódni, nem nyilvánítanak véleményt, vagy épp ellenkezőleg, mindenki egyszerre beszél, anélkül, hogy egymásra is figyelnének, vagy valódi átgondolt döntések születnének.
A megbeszélések módszerei, technikái elsajátíthatók, az egymásra való figyelés, megértés fejleszthető.
Az ezen az alkalmon résztvevő csapat különböző játékok közben, gyakorlati feladatok megvalósítása során szereznek olyan tapasztalatokat, amelyek ugrásszerű javulást idézhetnek elő az ezt követő megbeszélések minőségében.